Afstand doen van huisdier

Als je jouw huisdier niet langer de zorg en aandacht kan geven die nodig is, dan kun je hem/haar bij ons afstaan. Wij nemen dan de zorg voor je huisdier over en gaan op zoek naar een nieuwe eigenaar.

Afspraak maken

Als je afstand wilt doen van jouw huisdier neem dan eerst contact met ons op. Onze opvang kan namelijk vol zijn en daarnaast willen wij graag meer weten over het karakter, de eetgewoontes en de medische geschiedenis van jouw huisdier zodat wij er zo goed mogelijk voor kunnen zorgen. Daarnaast helpt deze informatie ons om een nieuwe passende eigenaar te vinden.

Voor adoptie en afstand van dieren graag mailen naar adoptie@stichtingbedenk.nl.
Bij spoedgevallen kunt u bellen naar 06-37581883.

Afstandskosten

Wij vragen een kleine bijdrage voor het overnemen van jouw huisdier. Jouw bijdrage helpt ons om voor alle dieren te kunnen blijven zorgen. Wij zorgen net zo lang voor jouw huisdier tot we een nieuw baasje hebben gevonden. Dit kan soms meerdere maanden of langer duren. In die tijd zorgen we er ook voor dat ze de medische verzorging krijgen die nodig is van onze vaste dierenarts. Alle konijnen worden bovendien preventief halfjaarlijks of jaarlijks ingeënt. Dankzij jouw bijdrage kunnen we de optimale verzorging van onze asieldieren blijven garanderen.

Wij vragen bij het afstand doen van een dier om een afstandsverklaring in te vullen.

DiersoortAfstandskosten
Hamster/muis/gerbil/rat€ 10,-
Cavia vrouw/gecastreerde man€ 15,-
Cavia man ongecastreerd€ 25,-
Konijn vrouw/gecastreerde man€ 20,-
Konijn man ongecastreerd€ 30,-
Hoenders vrouwelijk€ 10,-
Chinchilla€ 20,-

Mogelijk zijn wij niet ingericht op de diersoort die jij aanbiedt, of zijn wij overbezet. Vraag ernaar en wij kunnen je doorverwijzen naar gespecialiseerde opvangcentra. Honden, katten, hanen, vee en wilde dieren worden door ons niet opgevangen.