Over ons

Stichting BEDENK is een dierenopvang in Haarlem voor kleine huisdieren waaronder konijnen, cavia’s, hamsters en andere knaagdieren. Dit werk doen we al meer dan 20 jaar met veel plezier. Als je op vakantie bent of om een andere reden tijdelijk niet voor je huisdieren kunt zorgen, dan zorgen wij graag voor jouw dieren.

Pension

We zijn gespecialiseerd in de opvang van kleine huisdieren waaronder knaagdieren en konijnen (géén honden, katten en gifdieren). Wij bieden ruimte voor ongeveer 60 dieren.

Adoptiecentrum

Stichting BEDENK staat voor Bied Een Dier Een Nieuwe Kans. Een van onze activiteiten bestaat namelijk uit de opvang van huisdieren waarvoor de eigenaar niet langer meer kan of wil zorgen. Voor deze dieren zoeken wij een nieuw geschikt thuis. Dus ook als je op zoek bent naar een huisdier, of als je een nieuw maatje zoekt voor een huidig huisdier, kun je bij ons terecht. Neem hiervoor een kijkje bij Baasje gezocht. Daar vind je een overzicht van alle huisdieren die je bij ons kunt adopteren.

Samenwerking met de NME (Natuur en Milieu Educatie)

We hebben een nauwe relatie met NME, het Natuur en Milieu Educatiecentrum Haarlem, onderdeel van de gemeente Haarlem. Samen met het Huisdierencentrum en NME willen wij onze bijdrage leveren aan vergroting van de kennis over kleine huisdieren. Hiermee willen wij het dierenwelzijn verhogen. Door het aangaan van samenwerkingsovereenkomsten met andere specialistische opvangcentra wordt een verantwoorde doorverwijzing van dieren qua opvang en informatie gewaarborgd.

Locatie

We zijn gevestigd in het HuisdierenCentrum Haarlem (HCH) waar voorheen de kinderboerderij Floragaarde zat. Via onze contactpagina kun je een afspraak maken om langs te komen.

Stichting BEDENK terrein